close
Eveniment epocal in literatura romana! Poetul Metroului a scris o noua rima: „Poti fi prie...
Poetul Metroului Pipera hiena
Romanisme

Eveniment epocal in literatura romana! Poetul Metroului a scris o noua rima: „Poti fi prieten cu aia din Pipera / Cum e antilopa cu hiena”

Da mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O veste care il face sa tremure pe Mircea Cartarescu vine de unde nu se astepta marele poet: chiar de la metrou. Nu, nu e vorba de metroul din Drumul Taberei, vechiul cartier al intelectualilor bucuresteni. Ci despre Poetul Metroului, personaj eluziv, un fel de Banksy al literelor care a anuntat, criptic, in aceasta seara, ca a produs un nou cuplet:

Poti fi prieten cu aia din Pipera
Cum e antilopa cu hiena

Lumea literara este impartita dupa citirea rimei, care pare, la prima vedere, un atac impotriva sistemului. Nicolae Manolescu a comentat pe pagina sa de Facebook ca versurile „reprezinta o poezie reactionara”, in vreme ce alt corifeu al criticii romanesti, Alex Stefanescu, s-a declarat „incantat si oripilat in acelasi timp. Acest haiku e ca o colaborare intre ALDE si Pro Romania: te provoaca, te incita, te frustreaza. Ar putea iesi orice”. In schimb, nepotul lui Tudor Vianu, Tudor Vianu Vianu jr., a opinat ca poezia e cel mai probabil un atac la Sorin Mandrutescu, spagarul de la Oracle.

Fanii Poetului Metroului nu stiu daca acesta se va opri aici, cert e ca urmatoarea lui strofa poate starni o revolutie.


Nu ascultati haterii - Dinu Paturica este cel mai evoluat si mai bun produs al Romaniei, de la origini pana in prezent.