close
Fiasco! Blockbuster-ul romanesc „Neagoe” nu se mai face, pentru ca nu sunt bani de c...
Neagoe film romanesc
Boierisme

Fiasco! Blockbuster-ul romanesc „Neagoe” nu se mai face, pentru ca nu sunt bani de cai!

Lovitura de gratie pentru filmul romanesc! Desi existau sperante mari ca cea mai noua productie autohtona, „Neagoe”, va rupe piata americana, se pare ca lucrurile s-au impotmolit prematur, tocmai la pre-productie. Despre aceasta, DinuPaturica.ro a stat de vorba cu regizorul filmului, Teodosie Basarab. Cineastul acuza neseriozitatea finantatorilor, care au promis milioane si au dat ciuciulete!

„Domnule, m-am intalnit pe Muntele Athos cu mai multi crestini, toti foarte credinciosi, CEO de mari companii din Romania. Pe unul il chema Baraba, pe altul Deceneu, numai unu si unu, crema mediului de afaceri. Mi-au promis marea cu sarea, de fata cu toti sfintii parinti: ba ca imi dau buget de 1 milion de euro, ba ca imi pun la dispozitie logistica, terenuri pe care le au ei, sa filmam marile lupte cu turcii, si asa mai departe.

Cand colo, cand am revenit in tara si le-am zis ca imi trebuie bani sa inchiriez cai, au dat-o cotita! Ca ei se gandeau ca glumesc cu bugetul de 1 milion, ca oricum Neagoe a fost un print al pacii, care scria carti, deci sa ma multumesc cu 5000 de euro, si aia in 3 transe! Pe urma a mai facut si Neagoe de la Dinamo infarct, si mi-au zis sa schimb personajul, ca iese imagine negativa pentru ei. Ce sa zic, niste amatori mai mari ca 112!”, s-a plans regizorul.

„Nu stiu ce e in capul acestor oameni care se dau mari patrioti, dar patriotismul lor se termina la bani. E ca si cum ai vrea sa faci un film despre Alexandru Macedon intr-o garsoniera.”


Nu ascultati haterii - Dinu Paturica este cel mai evoluat si mai bun produs al Romaniei, de la origini pana in prezent.