close
Muzeul Antipa isi deschide o sectie in aer liber la Zoo Baneasa
muzeul Antipa Zoo Baneasa
Meltenisme

Muzeul Antipa isi deschide o sectie in aer liber la Zoo Baneasa

Pentru a nu iesi total de pe piata in sezonul estival, cand aproape nimeni nu le mai trece pragul, cei de la Muzeul Antipa au decis sa faca un parteneriat cu Zoo Bucuresti.

Gheorghe Fosilescu, muzeograf si expert in paleontologie, a declarat pentru DinuPaturica.ro ca a vazut multe fosile la viata lui, dar cele de la Zoo Baneasa sunt deosebite pentru ca sunt vii.

De asemenea, Ghiocel Bursuc, sef al departamentului de taxidermie din cadrul muzeului, este foarte incantat de acest proiect si spune ca multe dintre animalele expuse la gradina zoologica sunt ca si impaiate, munca lui si a colegilor sai fiind mult mai usoară. Iata ce a declarat Bursuc:
„Ne-am saturat sa jupuim animale exotice grase, mai ales ca trebuie sa le si asomatizam conform normelor UE. Din fericire, cele mai multe animale de la Zoo Baneasa sunt deja moarte de foame sau anchilozate”.

Padurea Baneasa este vestita pentru gratarele care se fac acolo de 1 Mai, asa ca alianta dintre cele doua muzee va incepe chiar din prima zi a lui Florar, cand muzeografii se asteapta sa fie luati cu asalt de turistii romani care au renuntat la mici si bere in favoarea culturii.


Falimentează mari boieri de la 1814.