close
Ultraortodocsii romani saluta incendiul de la Notre Dame de Paris: „Asa au ars si Sodoma s...
incendiu Notre Dame de Paris
Romanisme

Ultraortodocsii romani saluta incendiul de la Notre Dame de Paris: „Asa au ars si Sodoma si Gomora”

Dezastrul din inima Orasului Luminii, soldat cu pagube uriase pentru Notre Dame de Paris, simbol al catolicismului si al patrimoniului cultural mondial, a ingrozit mapamondul. Mai putin impresionati au fost insa ultraortodocsii romani, care spun ca urmasii Marchizului de Sade o meritau cu varf si indesat, pentru pacatele lor.

„Nu spunem ca am pus noi focul, eram acasa si citeam Patericul, dar vrem sa stie toata lumea ca cea mai frumoasa Catedrala de pe glob e cea din micul Paris, nu din Paris. De ce sa vizitezi o ruina din secolul XIV, cand poti sa vezi o catedrala nou-nouta, care o sa aibă si aer conditionat, si masinute de golf inauntru?”, a spus Pafnutie, liderul miscarii de rezistenta ultraortodoxa Vocile Gheenei.

Rugat să comenteze imaginile din capitala Frantei, calugarul a pus gaz pe foc. „E clar ca e o pedeapsa divina pentru pacatele francezilor, acesti metisi in curs de islamizare si babilonizare. Asa au ars si Sodoma si Gomora. Toata lumea vorbeste despre cum se ard clericii catolici pe la spate, pe unde se prind. Probabil asa a izbucnit si incendiul de la Notre Dame”, a conchis, cu un ranjet diavolesc, Pafnutie.


Nu ascultati haterii - Dinu Paturica este cel mai evoluat si mai bun produs al Romaniei, de la origini pana in prezent.