close
O profesoară de chimie rupe tăcerea: „Fac aur din mărțişoare”
mărţişoare aur
Ciocoisme

O profesoară de chimie rupe tăcerea: „Fac aur din mărțişoare”

O profesoară de chimie din Bucureşti a dezvăluit un adevăr pe care mulți părinți îl bănuiau de ani de zile: profesorii cunosc secretul transformării banalelor mărțişoare în metale prețioase, cu precădere aur. Doamna s-a plâns echipei Dinu Păturică de problemele cu care se confruntă în ultima vreme. A auzit la televizor că părinții şi elevii sunt sfătuiți să nu mai dăruiască profelor nimic de 1 Martie, mai ales exoticii/exorbitanții ghiocei.

Profesoara ne-a povestit cu mândrie cum la începutul carierei de dascăl nu ştia unde să mai pună mulțimea de kitsch-uri primite de la elevii dumneaei, aşa că a încercat să folosească piatra filosofală a vestitului Nicolas Flamel şi a reuşit să transforme un trifoi cu patru foi din plastic, în aur. Inițial, nu i-a venit sa creadă şi a continuat cu un coşar, o potcoavă şi o buburuză – toate din plastic. Se pare că experimentul dă rezultate numai când sunt folosite mărțişoarele primite cadou de la copii.

Doamna a încercat să cumpere singură câteva sute de talismane, pe care nu le-a putut fructifica. An de an, aşteaptă cu sufletul la gură ziua de 1 Martie pentru ca alchimia să dea roade. Totuşi, în 2019, s-a terminat cu scamatoriile. Părinții şi-au dat seama de activitățile oculte ale profesorilor.

Spre norocul ei, a reuşit să pună deoparte câteva lingouri la o bancă din Elveția, dar a investit şi în imobiliare, cumpărându-şi şase case, ca orice profesor care se respectă.


Falimentează mari boieri de la 1814.